Adressändring

Oj oj oj... flytt, flyttstädning och flyttstök sammanfallde väldigt bra med sjukdomar i familjen. Nu är vi iallafall på plats, tack tack alla som hjälpte! Trodde aldrig det kunde gå så smidigt!
Tyvärr var det inte lika kul att städa efter oss när man bara vill hem och packa upp. Aldrig mer, säger jag bara.

Har världens huvudvärk så nu går jag UPP och lägger mig... :)


Stresstresstress

Snabbsummering;
Haft en härlig jul, massa mys, klappar och andra trevligheter som god mat. Lilleman lyckades pricka in att bli ganska ordentligt sjuk på julafton, men vad gör det när man bara hänger med la familia. Extra många som bryr sig om honom helt enkelt :) Nu kan det väl bara bli bättre hoppas vi. (En hel natt sittandes halvsovande i soffan med tolv kilo på ett domnat ben kan man klara sig ganska bra utan faktiskt. Även om det är mysigt med sin avkommas dregel på hela halsen.)

Dessutom gick hela nu-kommer-tomten-faderittan väldigt bra, lite rädd i början men sen ville han inte att tomten skulle gå hem!
Sen har det bara varit packning. Ja, fortfarande... Men nu är det näst sista natten i lägenheten och det börjar gå upp för en att det är dags att lämna detta stället nu. Imorgon är det BARA packa som gäller! Svärmor agerar barnunderhållare och vi packar utav bara den. Eller rättare sagt, jag lägger min packtid på att visa, peka och delegera jobb till en viss grek... Som råkar vara en hopplös tidsoptimist.



Das christmastree.


"Oh heeeelga naaaatt..."


Lilleman var nöjd med sitt nya skärp som tomten kom med på morgonen.


Jag körde mittbena, E ville absoluuut ha sitt hårband och det var ju jul så...


Nu börjar håret äntligen växa ut lite, det gillar vi! Och så ser det ut som att jag har en fet tatuering på låret under strumpbyxan. Det har jag alltså inte.


Najs man man har! Helt slut efter tågbanekonstruering.


Nerbrottad av sjuk liten man.


Bästa pepparkaksgubben






Fääärdig!

Efter lite välbehövlig egentid i stan är nu klapparna klara. Så himla skönt att bara gå runt i lugn och ro, ingen som gnäller eller skriker "neeej" så fort man går mot en affär eller som bara tjatar "hisshisshisshisshiss" hela tiden...

Effektiv har man blivit också. Tjoff tjoff så är det klart. Lite svårare var det att lyckas med inslagningen sen. Var tvungen att iallafall slå in D's klappar medan han var på jobbet men hade två osamarbetsvilliga barn så det blev lite halvbra.
D går runt och skryter om att han köpt en så bra julklapp till mig i år som jag aaaldrig kommer kunna gissa. Kul, för det mesta brukar jag veta innan vad jag ska få. I år är det jag som är tråkig och har köpt saker till honom som han antagligen vet att han ska få.

Har varit kass i år. Också. Intentionen var att skicka iväg fotojulkort med en pepparkaksgubbe och en liten, liten tomte. Men det blev liksom aldrig läge att ta den där jäkla bilden och sedan tänkte jag köpa vanliga kort men till slut var det idag, den 22 december och jag inser att jag har misslyckats i år igen.
Till alla som känner på sig att dom skulle ha fått ett kort; God jul! Till er andra också förresten.
Imorgon åker vi med stora lasset till Torslanda och stannar där tills vi åker vidare mot svärföräldrarna.



Luuugn och skön jul...


Strida ute i affärerna

Skönt när storebror vaknar på ett underbart humör klockan 8! Istället för grinig och ledsen för att han inte får se Mimmi direkt vid halv sju på morgonen...
E hänger med oss ut i julrusch... hmm hur det nu stavas, idag. SKA bli klar med dom sista klapparna. Mycket kvar att packa hemma också så det finns ingen brist på sysslor iallafall.

Behöver fundera lite till på Dimmans julklapp. Har ingen fantasi alls just nu. Inte han heller så han är inte mycket till hjälp :)



Hon hänger med. Vare sig hon vill eller inte.




Hollywoodfru gone bad



Herre min get. VAR har dom hittat Agnes-Nicole Winter?!
Alltså, är hon så på riktigt så är det för kul. Hon gör att jag asgarvar varje måndagskväll, men inget kan ju slå hennes "hit-låt" från idag...
Ja hon tjänar garanterat inte sina pengar på sin röst iallafall.

Annars har det varit en lagom liten helgpaus, haft fullt upp. Hehe, låter ju kul. Men det är ju alltid fullt upp även om man inte har något inplanerat. Kvällarna blir inte lugna förrän jag tagit den ena och slått den andra med.
Närå.
VÄNTA BARA tills nästa unge ploppar ut. Då blir det kanske fullt upp.
Vi har iallafall farit runt i affärer, träffat vänner och familj, pepparkaksbak och packat, packat så mycket vi kunnat. Och ätit choklad har vi (jag) också hunnit med.

Nu är det bara en vecka kvar tills vi flyttar. Har nog inte fattat det riktigt än. Kommer knappt ihåg hur det ser ut där, vi var på en visning i fem minuter ungefär. Och trodde dessutom inte att vi skulle få den! Men men, det kan inte bli dåligt iallafall. Bara den stora kylen och frysen längtar jag till!




G hittade en häst att leka med på Emelies kalas i lördags.


Godmooorning Göteborg!

Härlig morgon! Har iof haft  sämsta natten på länge, men vad gör det?
Andra dagen jag är själv och mitt utlåtande; MYCKET bättre att vara ensam på dagarna än kvällarna, helt klart! Önskar D kunde börja jobba så här för alltid.

So long!



Idag ska vi städa... Igen.


JAG ska minsann aldrig...

ÄLSKAR att grotta ner mig i vad det finns för åsikter om barn, föräldrar, folk utan barn, uppfostran... Det finns så mycket åsikter om allting att det är skrattretande. När G var mindre brydde jag mig om vad andra tyckte och tänkte ganska mycket. Det gör jag väl till en viss del fortfarande, men inte alls i samma utsträckning.
Önskar att man istället kan respektera hur andra väljer att göra istället för att glatt vädra sin åsikt till alla som vill (eller inte vill...) lyssna.
Inse att det kanske ligger något bakom att man som förälder väljer en "metod", istället för att det ska slås för bröstet och säga till andra att "JAG skulle minsann ALDRIG låta min unge skrika sig till sömns" eller "vilken tortyr för det stackars barnet, hemska föräldrar".
Nä, men då har du antagligen inte haft några större problem med ditt barns sömn heller. Njut av det istället för att uppröras av vad andra bestämmer sig för att göra.

Något roligare är allt man tyckte och tänkte om barn och livet som förälder - INNAN man blev just förälder. Lika kul är det att se vänner och bekanta gå igenom allt det man själv gjorde när iallafall första kom. Inte för att man säger nåt, nejnej. Men man ler lite inombords om man hör sin gravida vän prata om hur hon "aldrig ska säga Nej till sitt barn innan det blivit minst två år, innan det förstår dom ju inte". Nänä, det är klart... Lycka till med det by the way!

Och med de mindre roliga sakerna som kan hända när man får barn vill man ju förstås VARNA andra kommande föräldrar om. Hormoner i galopp, deppighet efter födseln, "det är normaaaalt men du kommer undra vafan som händer", amning som inte alltid bara funkar i ett trollslag. Med mera.
Men det går inte att varna för sånt. För man kan inte ta in det. Man vet bara vad det var man hörde nån gång för längesen sen när man redan varit med om det.
"Ahaaaa....".

Nu sitter kanske någon med äldre barn och skrattar och tror att jag tror mig veta allt, haha... Närå. Men lite mer än vad jag visste då, när jag trodde att jag var stressad och hade lite tid - innan jag fick barn...


Mäh!


Vad ska man kolla på nu när Grey's är slut då? Finns ju ingenting att titta på i tablåerna... Och eftersom jag är ensam är det svårt att UMGÅS på ett normalt sätt.

Kom ganska nyss, känns det som iallafall, hem från stan där vi var med pappa och syster, köpte ingenting men har bara lite grann kvar som tur är. Får ta resten i helgen när D är med. Imorgon och på fredag jobbar han också, men dagtid då som tur är.
Det blev inte lika mycket pappaledigt som var sagt från början, det är trist tycker jag. Men han får ta allt som "blivit över" nu när han jobbat övertid så mycket i en sammanhängande period senare när jag fått jobb. Det funkar det också.

Känner mig helt virrig i huvudet nu, och inte undra på. Här hemma ser det ut som Kriget, det är saker ÖVERALLT! Och nej, inte på det sättet man säger "ursäkta att det är lite stökigt" fast man nyss panikstädat när det kommer folk, utan istället får man verkligen flytta på saker för att ta sig fram, och slänga undan lite grejer för att sätta sig i soffan. Och sen slänga tillbaka dom när man ska bort mot köket. Inte konstigt att det är samma stök i huvudet.

Nu slökollar jag lite på Leila och hennes bakeri. Sluddrar hon inte lite? Eller pratar hon så? Har alltid annat för mig vid denna tiden på onsdagar annars.
Får väl hänga på styleroom eller googla förvaringstips sålänge.


Ärftlighetsfaktorn

Jag är så hungrig är det nästan gör ont i magen. Blev helt fel med maten när jag var iväg idag med E, hon ska äntligen få bli bra i sina ögon.
Det jobbiga är bara att det krävs en operation för det... Bara en liten, liten, men allt som har med nedsövning att göra har jag svårt för. Tänk dom som somnat och sen... Nä. Det kommer gå bra och sen kan hon titta på oss med sina kornblå igen. UTAN klet.

Konstigt att hon har så blåa ögon egentligen. När G kom (blond och blåögd) så trodde jag att nästa barn iallafall skulle likna pappa, att det skulle komma ut en liten svarthårig klump med mörka ögon. Men nä. Ut kom en ÄNNU blondare! Svaga grekiska gener, ja vad vet jag.
Men G är iallafall på väg åt hans håll, håret blir mörkare och ögonen tycks ha stannat på brun-grönt.
Lilla E verkar förbli ljus.

Idag kom ett bra samtal. Inget revolutionerande men ändå trevligt. Köparna flyttar in tidigare och vi kommer alltså inte att ha något med lägenheten att göra under 2011.
Så sorgligt ändå på något sätt. Vårat första hem, som bara varit vårat. Två barn över tröskeln för första gången. Och snart kommer vi promenera förbi och se någon annan stöka runt därinne? Kommer ta lång tid innan det käns normalt.
Kan i och för sig snabbt vänja mig vid det andra.

Mat var det ja.



Packar vidare...



Måndag igen. Inget fel med det egentligen, ibland är det skönt att komma in i lite rutiner igen efter helgen. Men denna veckan kommer bli lååång... D jobbar hela 5 dagar! Inget vi är vana vid.

Haft en jättebra helg, fylld med mycket shopping, mys och trevligt folk! Julklapparna är för ovanlighetens skull nästan klara. Bara barnens kvar i stort sett, och det blir nog inte jättesvårt.

Nu sitter jag och kollar runt efter lite inspiration till nästa tatuering... Blir något med barnen. Såklart. Har ett halvt öga på Hollywoodfruar (för Montazamis skull) och försöker förtränga mitt chokladsug.
Sneglar på två-tvättshögen, men nä.



Imorgon ska vi till ögonspecialisten med denna lilla damen. Hennes ögon blir bara värre och värre så jag hoppas verkligen dom kan göra något.



Minirehab


Jag är inne på dag fyra och en halv av min fem dagar långa rensning. Bort med Marabous Yoghurt & Raspberry från kroppen. Iallafall under veckodagarna. Äter LÄTT en om dagen.

Men nu har jag alltså inte ätit något godis alls (förutom en självtillverkad röra av typ sirap, kakao och cornflakes när det var akut sockerbehov i måndags) sedan i söndags morse. Jag tror att jag börjar hallucinera snart.
Först var tanken att jag bara ska äta sånt på lördagar. Som ett barn, jag vet. Men kom på att fredag är ju minst lika mycket helg det med, så då blev det två dagar. Men söndagen är ju liksom sista helgdagen innan tråkmåndag, så på söndagar får jag också äta.

Nu funderar jag på om man kan räkna torsdagar som helg också, nu när Dimman är ledig då?




Skulle kunna vara jag och D...


Grey of the day

Det blev inte så mycket Grey's-kollande idag. Heller.

Efter en riktigt jobbig eftermiddag och kväll satt jag med mobilen i handen och skulle avboka kvällens tjej-Grey. Men va fan, tänkte jag och gav mig själv en mental örfil. Ryck upp dig!
Är det någon gång man behöver koppla av, prata tjejsnack och mysa är det ju efter en sån här dag. Och mysigt var det ju, såklart. Tur att man inte flyttar så långt sen :)

Nu snöar det helt sjukt mycket ute. Jag gillar det, himlen är helt vit och det är helt tyst ute. Det är nu man ska gå en lång promenad mitt i natten.
Ett annat år.

Har fått shoppat idag, äntligen börjat med julklapparna. Jag är till och med klar med D's klapp, det brukar vara den svåraste. Förra året fick han en spahelg på St Jörgens, det blir lite svårt att slå nu känner jag...
Synd bara att jag har så svårt att fokusera, har inte ägnat många tankar åt varken jul eller nyår. Det kommer kanske.


På tal om goda grannar...

... ironiska generationen? Tycker det var lite roligt.

Löööv

Har på riktigt världens bästa man.
Nu flyttar vi om mindre än tre veckor!

Gaaaaaah!

Måste panikpacka nu känner jag.

Kalsongryck




Hmm, det fanns tydligen fler användningsområden än vad jag kände till...


Suprajs!



Fick en trevlig överraskning idag när jag skulle gå in på banken och sno lite pengar från sparkontot... Den SJUNDE JA!
Iallafall.
140 000 snygga kronor fanns det där, inte helt fel.

Trodde för ett ögonblick att det är någon vänlig själ som förbarmat sig eller någon gammal miljardärstant som läst en siffra fel men kom på att det är handpenning från köparna. Vilket inte är fel heller, men det betyder ju att jag inte kan röra dom... Vi får väl se om hela summan finns kvar när vi ska fixa lånet sen :)




Lilltomten


Vi var på Liseberg häromveckan, och det var sjukt kallt så med handen i facit (Dimman-citat) så skulle vi väntat en helg för massa snö och lite mer humant nollgradigt väder.
Men jag blev lite impad av lilleman som utan problem satte sig hos tomten och "pratade" lite. Vi har ju bara pratat om tomten i några veckor och jag trodde han skulle vara lite mer harig... Å andra sidan så lär den "riktiga" tomten vara lite mer skräckinjagande! Eller så kommer han bara titta på oss med undrande blick och säga "moffa?"

Jaja, mysigt var det iallafall.
Nu ska han snart vara tomte själv, snart Luciafirande på dagis för första gången. Eller så blir det pepparkaksgubbe. Eller varför inte tärna? Han får välja själv, skulle vara kul att se honom som lucia bara för att.




Dimmans favoriter

Dimman är ju född och uppvuxen i Sverige, förutom ett par år när han var liten och bodde hos sin mormor, och borde ju då kunna svenska språket ganska bra. Men hans ordspråkskunskap är lite, ja, sådär.
Här är några saker som slinker ur honom titt som tätt.

- Med handen i facit.
- Många små bäckar.
- Nu ska jag jobba och dra in kossan.

Eh... nu kom jag inte på några fler. Kommer kanske.


Skruttan





Med samma hårfärg som Kalle på kaviartuben. Very greek.


Knäpp mobil

Hmm skumt. Helt plötsligt har min mobil fått för sig att "släppa iväg" de mms:en jag skickat den senaste månaden, inklusive de som skulle kommit till bloggen. För en månad sen. Blev lite konfundering bland dom som fått helt random mms helt plötsligt :)

Blev tyvärr ingen träff med D & A, har lite amningsgröt i huvudet och hade glömt att jag skulle till mvc mitt i allt. Dessutom har Elsa smittats av storebror med snor som följd och det hjälper nog inte att det är cirka tusen minusgrader ute.
Stackarn har fortfarande så rinnande ögon att det kletar ihop hela tiden och är rött och irriterat, och det hade väl frusit fast ögonen om man varit ute en längre stund.

Idag har vi varit på fyramånaderskoll på bvc, 6490 gr och 63,5 cm (vet att det inte är så värst intressant, skriver mest ner för min egen skull), och hon är såklart en "jättefin" bebis. Undrar om det ingår i deras utbildning att säga så om alla barn så föräldrarna kan känna sig extra nöjda med just sin lilla?

Min kompis fick sin förstfödda idag! En liten kille, så kul :)

Sen har det mest ätits idag. Hos G & M och sen hem och laga middag till Tomas med familj som var här ikväll.
Att vara här hos oss en ovanligt gnällig dag för våra barn vid läggningstid är nog det säkraste preventivmedlet skulle jag tro.



Världens största busfrö. Do not open until x-mas.


Det ska läras i tid!

2010-11-16_17_48 (MMS)

Det ska läras i tid!


Här har lilleman fått välja "bajspresent",...

2010-11-06_12_06 (MMS)

Här har lilleman fått välja "bajspresent", fick locka lite i helgen för att han skulle vilja sitta still o göra nr 2 också. Och det funkade. Nu går han bara runt i kalsonger när han inte är ute nånstans. Hur stolt kan man vara för en sån naturlig sak egentligen? Hur stolt som helst!


Orättvist.

Usch, såg att den lilla bebisen som blev påkörd på Öckerö dog igår... Fy fan. Tänk vad allting kan förändras på en sekund. Livet är verkligen orättvist ibland.
En vanlig barnvagnspromenad blir till en tragedi.

Tänk om någon av mina små skulle... nä, jag kan inte ens tänka tanken.


Lite väääl modern konst


Våran nuvarande lägenhet har haft lite tomma väggar och det är mest för att jag tycker att det är så svårt att hitta något man gillar i tavelform. Fotografier är det bästa.
Men nu håller jag och G på att måla lite när vi har tid på dagarna!


Här är Jojjes konstverk som ska få pryda någon av väggarna i huset. Gillar hans stil!


Och jag försöker få lite ordning på det vi redan hade hemma. Båda är in working progress, så att säga.


RSS 2.0