Nya livet med barn


Nu behövs det snart lite bilder! Men jag kan verkligen inte förstå hur det kan kännas sååå jobbigt att lägga in bilder på datorn... så det blir inte idag iallafall.
När projekt blir för stora blir det nästan alltid så att det inte blir av istället, och precis så är det med bilder från kamerorna. Har tusentals bilder att framkalla från de senaste åren och det blir inte av att jag börjar med det heller. Bara när jag skulle beställa bilder för dagiskollaget blev det ca 450 bilder och då var det inget speciellt, skulle bara ha lite olika bilder på personer som skulle vara med!

Imorgon hoppas jag att det blir dejt i Kungälv med Dani och lilla A, G är fortfarande hostig så det blir inget dagis alls denna veckan.

På torsdag får en av mina vänner sitt första barn. Spännande! Men vad säger man till någon som om bara ett par dagar får sitt liv förändrat? Och vill såklart inte vänta mer på att bebisen ska komma. Jag försöker få henne att slappa, gå på bio varje dag hela veckan, LÄSA det man nu känner för att läsa, sova uuut... Men det fastnar inte hos någon utan barn tror jag. "Äh, vadå", tänker dom. "En bebis, pluttinuttinutt vad gulligt". Och det är det - stundtals. Men mer ofta är det oro, gråt och tandagnisslan över allt som är så nytt, amning som strular och hur gör man egentligen med en bebis?
Äh, det kanske bara var mig det var så för. Vissa har kanske det där rosa skimret över den första tiden. Lucky bastards.
Men det kommer mer och mer rosa skimmer ju mer tiden går tycker jag.


Gammal bild på mina små terrorister <3


Slut på deppet

Nä usch, nu får det vara nog med tråkigheterna. Inte mycket muntra miner någonstans senaste veckan, självklart förståeligt men allt känns så dystert.
Idag hade jag till råga på allt en av årets sämsta dagar med kanske totalt en och en halv timmes sömn på grund av hostande barn och massa strul ovanpå det. Men det var idag det!

Nu jäklar har jag dessutom börjat packa, och flytten blir mer och mer påtaglig för varje dag som går. Det enda negativa med flytten är att jag ser knappt fram emot jul och nyår, vill bara att det ska gå snabbt till den 4 januari! Klart det är mysigt med julen och så, men jag orkade knappt ta fram något annat än adventstakar till fönstren för allt ska ju snart ner i sina lådor igen.
Kollar Blocket efter lite roliga saker till huset, mina idéer börjar ta form tror jag... Har en del saker jag måste övertala D om först, men... det brukar gå ganska lätt.

Det första vi ska köpa till huset blir iallafall en öppen spis. Tror jag.

Tick tack

Cirka fem veckor kvar tills vi flyttar. Galet. Allt är så fokuserat på jul just nu men att vi flyttar en vecka efter är inget vi ägnat så mycket tankar åt.

Händer mycket tråkiga saker nu. Svårt att komma med positiva saker när det är tråkigheter var man än vänder sig. Vissa saker går inte att lösa, andra saker kan man pusta ut åt om ett tag.

Näe, det var inte så muntert det här. Återkommer.
Nu ska jag fortsätta skapa konst, yes, jag har äntligen börjat måla igen. Även om ingen någonsin skulle få se det man gör är det väldigt... skönt, i brist på bättre förklaring.
Har dragit med mig lilleman i det här också, han har börjat på sin alldeles egna, Jackson Pollock-inspirerande tavla som ska hänga i hans nya rum. Smakprov kommer.

Morr

Har känt mig lite låg de senaste dagarna, utan att veta riktigt varför. Men det vänder nog snart. Kan jag vara lite manodepressiv light? Ena stunden är jag helt nere över att vi minsann ALDRIG kommer lista ut hur lillungen vill ha det och att vi förstör henne (också...) och andra stunden känner jag mig helt euforisk över hur underbara kids vi har!
I bet it's all about the hormons.

D jobbar över idag, trist som bara den. Känns som måndag, satt och väntade på Top Model förut utan framgång såklart. Han jobbar varje helg i sex veckor. Vad var meningen med pappaledigt då, liksom?
Men jag kan inte säga att jag inte har något att göra, direkt. Har fastnat på Styleroom.se och letar inspiration för fullt inför flytten, som närmar sig med stormsteg!

Är riktigt sugen på att få flytta iväg, även om det är lite vemodigt. Detta är ändå våran första gemensamma bostad, har många roliga minnen härifrån och vi har ju kommit över tröskeln med båda barnen just precis här! Så det kommer alltid vara lite speciellt. Men nu är det dags att expandera :)
Klädkammare, extra stort förråd, tvättstuga, ännu ett förråd, två badrum... I löööv!

Nä dags att ta tag i sig själv! Livet blir bara kortare för varje dag som går, skulle vara dumt att slösa det på strunt.
Jag ska: (snart) börja träna. Ha världens tjejkväll. Inreda huset preciiis som jag tycker blir fint och inte som senaste Mio-katalogen. Ägna mer tid åt att gilla läget istället för att oroa mig och älta. Uppskatta min man mer som står ut med mig :)


Mitt kvällssällskap även ikväll, Styleroom.


Maria Montazami


Man måste bara gilla henne. Det går ju inte att göra annat?



- I löööv my tassles!

Sååå mycket bättre


Sådärja. Idag har hon sovit, miniterroristen. Men nyss somnat för kvällen (förhoppningsvis). Känner mig frustrerad, irriterad och kass när det inte finns ett enda sätt jag kan få henne att somna på.
Men då tänker jag på alla dom som skulle ge sin högra arm för att ha en liten som inte vill sova på kvällarna. Eller som skulle göra vad som helst för en trotsig tvååring. Då pussar man dom lite extra och uppskattar vad man har, för det är inte så jäkla självklart.
Det vet jag också, men det är så lätt att ta det för givet.

Idag har D jobbat över hela dagen. Vi har klarat oss bra ändå, men Amie kom som backup. Eller Mimmi, som G kallar henne. Han är förtjust i Mimmi Pigg just nu så Amie ligger bra till hos honom :) Fikat och varit i stan för alla Fars Dagpresenter som ska inhandlas!

Kollat på Så mycket bättre. Har alltid gillat Petter men nu gör jag det ännu mer. Skön kille! Gillade Septembers version av Mikrofonkåt förra veckan. Stackars henne, i början så verkade alla tycka "vem är hon? Har hon ens sju låtar att göra om?", men hon är bra!''



Gillar dom flesta, men fixar inte Christer Sandelin! Han verkar så... ja jag vet inte. Klarar inte av honom så bra bara.


Grr

Skitnatt och skitdag slutade iallafall trevligt med härliga Carro och Andreas.
Har nu officiellt joinat klubben med sömnstruliga barn - IGEN! Vad gör vi för fel jag och D? Nåt i våra gener som gör att vi förstör våra barns sömn eller nåt... MEN men.

Imorgon är en ny dag!

Rätt att Elin åkte ut ur Idol, eller? Missade det mesta.

Godnatt! Behöver min skönhetssömn.


Sleeping beauty


Min lilla tjej sover (till slut...) och har gjort det i ett par timmar, vilket betyder att jag också hunnit slumra till! Sicken lyx.

Mannen har varit på sjukhuset hela dagen och gjort olika prover och fysiska tester för att utreda hans hjärta ytterligare och vad jag förstår så verkar det se bra ut. Skönt. Men å andra sidan så får man ju inte alltid veta allt man vill veta när en Man återberättar något.

Typexempel: "Älskling, vad sa han om bebisen, hade förlossningen gått bra, mår mamman bra, kejsarsnitt/vaginalt, vikt, längd, namn mm?"

"Ehh.. han verkar må bra iallafall? Glömde fråga resten."


Slår aldrig fel.



Slow motion



Shit. Jag har liksom två barn, en Volvo och har köpt hus. Ska jag ägna tio år åt att hitta den perfekta vovven så att det lugnar ner sig lite?


Nattligt svamlande


Vad händer med helgerna egentligen? Dagarna bara rusar förbi och man hänger knappt med. Det enda jag minns från helgen är att vi lyckades - hör och häpna - se en film. Typ. Med bebis fastklamrad vid bröstet. Glammigt!

Men man ska inte klaga. Får man klaga? Nä. Tänk på barnen i Afrika. Men så läste jag någonstans att en psykolog sa att "man kan inte jämföra lidande". Och det är ju en bra tanke kanske, men jag tycker helt plötsligt att det blir svårt att motivera mitt "hon vill inte sova på kvällen det tar flera timmar att lägga henne men sen sover hon ju"-klagande.
Men behöver man inte något att klaga på? Eller iallafall ha något att vara lite missnöjd med. För att väga upp det som känns bra? Som man säger, det måste ju gå ner lite för att man ska kunna uppskatta när det går upp.
Något som man kan tänka på, fundera över, hur ska det bli bättre... Ett projekt.

Eller kan man vara nöjd med allt? Blir kanske lite tråkigt då.

Hur som helst.





Massa kärlek


Hittade en sångtext. Har inte hört låten men bara att läsa texten gjorde att jag vill krypa ner hos barnen och krama dom resten av livet.
Men så är jag blödig också :)


"Du kommer resa dej och gå, kommer lära dig mitt namn, det kommer tidvis att bli svårt, det blir kallt, och åskan kommer gå. Men jag ska gnugga dig  varm och det kommer att bli tjat, och vi kommer säga nej.varm, och jag ska viska ditt namn,du ska somna i min famn.Vi kommer älska dej då. Du kommer smälla i dörrar, och skrika: ”jag hatar dej. Det blir många hårda ord när du sätter oss på prov, för att se om vi står kvar.

Vi kommer älska dej då.


Och så kommer det en dag, när någon sliter ditt hjärta itu. Du gråter på ditt rum, och vi undrar: vad gör vi nu? För den tröst som vi vill ge, den vill du inte ha. Du kommer vända dej bort, du kommer be oss att gå.


Och vi, vi kommer älska dej då.


Du växer och blir stor, och en dag är du längre än jag. Hittar nån annastans att bo, det är tyst,ditt rum står tomt. Vi ställer in nåt gammalt skräp, och blir sittande en stund och tänker tillbaks.

Vi kommer älska dej då.

Men det kommer alltid finnas dom, som vill sätta dej på plats. Och dom som vill tala om att du är ingenting värd. Men då minns du vad vi sagt, och du vet att dom har fel. Du kommer inte höra på. Du kommer vända dej och gå .Och vi ska följa dina spår, vi vill veta vad du gör och hur det går. Och sen efter några år, sitter vi barnvakt så ofta vi får. Och vi är stolta, kan du tro, stolta som få när vi ser dej med dom små.


Vi kommer älska dej då.

Och så en mörk och kulen höst, när din far är gammal och mor är trött. Då tar du dej tid, kommer över nån söndag med en flaska vin. Du gör vinter i vår trädgård, medan vi sitter och ser på och sen äter vi en bit.

Vi kommer älska dej då.

Jag lägger handen mot din kind. Mina läppar mot din panna. Och jag viskar några ord som du inte kan förstå. Men som ska skydda dej ändå.



Skööönt

Då har vi sålt våran lägenhet idag också! Jätteskönt att ha det gjort, och dessutom slippa ha två visningar och grejer :)

Skriver kontrakt klockan 18! No more stress.

Så här ser nya tapeten ut förresten! Gilla...

2010-10-31_20_05 (MMS)

Så här ser nya tapeten ut förresten! Gillar träd och grenar och sånt :)


Så glad!

Känner mig riktigt glad just nu!

Hela dagen idag har iallafall gått åt till att vara på sjukhuset och att städa. Sjukhuset för att ta prover på Dimman (den gamla hjärtmuskelinflammationen ska kollas igen) och sen städa inför förhandsvisningen. Det var mycket lättare inför fotograferingen, då kunde man iallafall flytta högarna från rum till rum :)
Tur att vi har grymma grannar som tar lilleman utan att blinka när det behövs! För han hade garanterat fått det att se ut som Kriget på fem minuter om han var på det humöret...

Får iallafall besked om vad dom tyckte imorgon. Spännande!

Harregud!

Vad kass jag är på att blogga! Det här med regelbundna uppdateringar är tydligen inte min grej hur gärna jag än vill.
MEN.

Till mitt försvar har vi haft sjukt mycket att göra i helgen. Dessa 4 lediga dagar med D har gått så himla fort! Dels har det varit en del att hjälpa till med svärföräldrarnas lägenhet och flytt, och dels hade vi en deadline idag klockan elva. Då kom fotografen och mäklaren och tog bilder på lägenheten! Och det var mycket att rensa och plocka bort och städa... herregud. Dessutom skulle vi tapetsera en vägg med hål i från början! Men det blev skitbra faktiskt. På fredag kommer annonsen ut!
Om vi hinner så långt, imorgon redan kommer ett par på förhandsvisning, vi får se vad dom har att säga om lägenheten. Ska spana från grannarna:)

Trött från städning och inre stress. Ska ta mig lite välbehövlig (minst sagt!) skönhetssömn.

RSS 2.0