Äppelpaj och tjejsnack

Ännu en mysig Grey's-kväll med tjejerna utan att kolla på Grey's. Lika bra det :)
Väldigt mätt på äppelpaj just nu iallafall. Går och nyper mig mentalt i armen och kan inte riktigt förstå att vi flyttar till hus om två månader! Helt sjukt.

Haft en mäklare här idag redan för att sälja våran, och på fredag får vi hem en stylist hit som ska tipsa om hur vi ska få snyggt till visningarna. Alltid kul att få tips, kan kanske snappa upp nåt bra till huset också :)
En sak som vi redan vet att vi ska göra är att tapetsera en vägg som dels är full med hål och pluggar (efter misslyckad hylluppsättning) och dels är sönderriven (efter en viss terrorists framfart), så nu ska vi hitta nån snygg tapet som tilltalar många :)
Älskar ju randigt, kanske blir nåt sånt? Eller så sparar vi det till huset.


För mycket?


Najs!


Husägare!

Tjoho, vi har köpt hus! Helt sjukt, vad underbart med utrymme! 121 kvm, massa förvaringsutrymmen. Bara att ha en separat tvättstuga är lyx!

Husbudat!

Jajamän.
Jag är så nervös att jag inte kan sova om nätterna. Eller ja, senaste natten iallafall. Tänker bara på huset, budet, bankproblem, mäklare jag måste ringa, bankkvinna som blir förbannad på mig, var byrån ska stå och vem som ska ha vilket rum...



Ett vrak är vad jag är just nu, så mycket i huvudet att jag inte vet vad som är upp eller ner. Övertänker ALLTING. Lyxproblem kanske, tänker för mycket helt enkelt...


Helgen som var

Det blev visst en bloggfri helg. Så kan det gå.

Badet i fredags blev lyckat till slut, klarade av att glömma både badbyxor och armpuffar hemma (vad är kvar då liksom?) men köpte loss lite grejer i receptionen så det löste sig. Har ju som sagt inte badat med Jojje sen han var bebis, förutom i havet då, så det var liiite trevande i början. Jobbigt att inte känna botten, tycker han. Han frös som en gnu men tyckte det var kul ändå. Självklart lyckades han skrapa upp en skinkan på duschgolvet. När skadar han sig inte?

Iväg till Kungälv och åt mysig middag med goa vänner, försökte urskilja Idol genom den grekiska musiken men det gick sådär! Barnen somnade i soffan och båda (!) gick att lägga över i sängarna när vi kom hem. E lyckades dessutom sova till halv elva på morgonen! (peppar peppar)

Vilket var en jäkla tur, för D skulle jobba över och jag skulle fixa Jojje kalasfin, mig själv kalasfin, slå in presenter, äta frukost med mera och ja... det hade kunnat bli kul med gnällig bebis på det också. I spöregn till 3-årskalaset, åt gott och G lekte massor, slocknade direkt när vi kom hem. Var en sväng i renoveringskaoset i Torslanda och hämtade sen D från jobbet.

I söndags var vi på en husvisning, samma hus jag kollade på i torsdags men det kommer nog sticka iväg lite i pris. Vi får se.

DÄREMOT så har vi span på ett annat hus, mycket fram och tillbaka nu med bank och mäklare men hoppas få veta mer imorgon...
Spännande :)

Om man ska ta och...


Nej den här dagen kommer verkligen inte gå till historien. Inte kommer den heller finnas med om jag någon gång skulle se livet passera revy.

Finns det något som kunnat bli fel - ja, då har det gjort det också.

D fick rycka in på jobbet för det är så dåligt med folk. Visst, han jobbar bara tre dagar annars så en fyradagarsvecka kan ju inte skada?
FEL! Det är skitjobbigt när man är van vid att ha honom hemma. Och jag är bara så trött på att det är kvällarna han jobbar på. Allt det jobbiga ryms liksom inom den tidsramen där vid 14 till läggdags.

Men! Imorgon kan ju allting bara bli bättre. Man får tänka positivt (efter att man gnällt av sig lite).

Först bad med Jojje, Leon och Anna på Lundbybadet (måste ju smida medans benen är rakade) och sen blir det fredagsmys i Ullstorp :)
Ska kolla att E sover och sen krypa ner i sängen jag också.



Ska jag eller inte...?

Jag har ju gift mig ett par gånger nu och tycker att det räcker, och har därmed en klänning hängandes i garderoben som jag inte tänker använda mer.
Det är ju ändå ganska mycket pengar som bara hänger där så jag funderar på att sälja den.
Men det är ju min BRUDKLÄNNING. Tänk om Elsa skulle vilja ha den? Fast... jag var inte jättesugen på min mammas klänning så det kanske inte kommer hända.

Men säljer man sin brudklänning?



En styck klänning.


Äntligen polarkaka hemma!

2010-10-19_20_43 (MMS)

Äntligen polarkaka hemma!


Present?


Vem har lagt en påse med Elle-tidningar utanför min dörr? Måste vara någon som känner mig iallafall :)
Tack vem det än var, hoppas inte dom har kommit fel.


Nyaste numret fanns också! Kvällen är räddad.

Idag blir det fisksoppa till middag, jag ä...

2010-10-19_12_56 (MMS)

Idag blir det fisksoppa till middag, jag älskar det! G också som tur är. Mums!


Denna paletten väntade i brevlådan på mig ...

2010-10-18_15_34 (MMS)

Denna paletten väntade i brevlådan på mig idag! 120 matta och skimriga ögonskuggor, can't wait att börja använda dom! Superbra pris också.


Skillnad på höst och höst


Det är ju sån här höst man vill ha. Klara färger, strålande sol och härligt frostig luft.

Inte som det har varit idag, grått, grått och regn piskandes från sidan.
Har spenderat dagen på banken, en viss liten taliban i våran familj tog båda bankdosorna i ett enda grepp och kastade ner dom i ett vattenglas...
Handlat och efter dagishämtning har jag inte gått utanför dörren. D lagade pestopasta med kyckling (enstående favvo här hemma) och sen har vi städat och röjt. G fick lite roligare på kvällen när T med familj kom över, bättre än att bara hänga med sin tjatiga mamma.

Denna veckan kommer gå i rekordfart känner jag, finns mycket att fixa för på måndag kommer svärföräldrarna till Sverige och sin nya lägenhet! Det finns mycket att göra hemma också tyvärr... Förhoppningsvis blir det bad på fredag med, med Anna och Leon!

Konstigt beroende


Jag har alltid varit en periodare när det gäller "sug". Vissa godissorter som jag kan vräka i mig i mängder, bara EN sort alltså, tills jag tröttnar och går vidare till nästa begär. Behöver inte vara godis, men oftast. Hade en hemsk nötcremeperiod i högstadiet. Även Pringles och Kinapuffar har avverkats i helt sjuka mängder i var sina perioder.

Men nu. Jag sitter helt seg och trött i soffan och det enda hela min kropp skriker efter är mitt senaste behov. Mitt senaste BEGÄR, för jag måste ha det snart! POLARKAKA! Det är helt onaturligt vad mycket polarkaka jag har smällt i mig den senaste månaden. Kan. Inte. Sluta.
Med mycket smör på. Jag skojar inte att det går ungefär ett paket polarbröd om DAGEN här hemma, och då är det jag som står för 90% av den förbrukningen.

Och nu har jag inget bröd hemma. Det känns så tomt. Funderar på att åka och handla tidigt tidigt innan dagis så jag kan börja dagen som vanligt med mitt bröd och mitt te.

Det kan inte vara så nyttigt va?


Så. Jäkla. Gott.


Älskade unge!




HELT objektivt det finaste dagiskortet som någonsin tagits!
Bara älskar frisyren han fick till den morgonen.


Igår på Victoria


Dani och jag.


Min snygga (?) man och Joey... ehh jag menar Nicko.


Äntligen fick man ta på sig något annat än mysbyxor och mjölkluktande amningslinnen. Denna klänning är riktigt snygg i sin helhet och fyndades på Mango.
Hann dock inte fixa håret, som ni ser... Hoppades att det skulle se "kollavadsnygg-slarvigtjagfåtttilldet" ut.


Skarven mellan höst och vinter


Vemodigt men skönt väder ute. Man vill ju gilla det men man blir ju plågsamt medveten om hur snabbt tiden går. Var det inte sommar nyss? Var det inte häromdagen man bara öppnade dörren och tog på sig tofflor och gick ut?

Skickade iväg killarna för en stund sen och då var det full vintermundering som gällde eftersom dom skulle på lövhögsjakt. Overall, halsduk och tjocka tröjor.
Jag och E passade på att sova lite, hon tog upp hela soffan så jag la mig i lillemans säng och snarkade en timma.

Gårdagen var full med mys, god mat och trevligt sällskap. Vi var utan G och passade på att gå ut och käka, inte omöjligt att det var godaste oxfilén någonsin!

Och E sov som en prinsessa även dagen efter att jag skrivit det (22-8.30, rekord!) men inatt var det tillbaka till lite sämre igen. Jobbig kväll med många uppvak och äta tidigt igen. Ska nog bara sluta prata om det helt enkelt, bara jag intresserar mig av sånt ändå :)


Nu - SÖNDAG med allt vad det innebär med mys, städning, tända ljus och gå ut och njuta av en av de sista höstdagarna.







Freeport... Oj oj oj

Vilken shopping det blev. Just the way I like it! Blev bland annat lite kaffekoppar, skor till G, flera joggingbyxor till D, kläder till E och.. ja, det fattas något nu va. INGENTING till mig!?
WTF?

För att råda bot på denna fruktansvärda orättvisa tvingade jag D att köra mig till Backaplan för att köpa något klädesplagg till mig. Men jag hittade ingenting. Jag fattar inte. Har jag blivit gammal? Snål? Hopplöst omodern?

Jag ville verkligen ha något snyggt på mig när vi ska ut imorgon. För hur ofta går man ut nuförtiden? Då kan det ju vara kul att se lite representabel ut iallafall.
Hoppas verkligen denna shopping-olusten försvinner snart.



Skulle vilja slänga på mig en sån här klänning och se sådär snygg ut...


Shoppingdags

Igår var Anna och Leon här på besök, vågade inte bada när G hostade så... Blev mysigt ändå! Sen åkte vi en sväng till Torslanda och kollade på kattungarna och mammas och pappas renovering.
G slocknade sen direkt när vi kom hem, E mer envis som vanligt. Till sist somnade hon 22.30 och åt sen kl - trumvirvel - 8.15! Känns bra att hon kan klara sig så länge. Nu får vi se hur det går efter att jag sagt detta.

Nu drar vi iväg till Kungsbacka och Freeport, och har förhoppningsvis mycket shopping att visa upp sen!


Bad imorgon, eller?


Imorgon blir det förhoppningsvis bad med A & L på Lundbybadet! Har sett fram emot det länge nu, tror att G skulle gilla det. Det är ju lite pinsamt faktiskt att jag inte varit där med honom någonsin när det är så nära...

Men nu har han blivit väldigt hostig och dessutom snorig, så vi får väl se hur det blir med den saken. Jag brukar inte bry mig jättemycket om sjukdomar ch att gå ut när man är förkyld och så vidare, men när det gäller hosta och sånt är jag försiktig, för han har väldigt lätt för att dra ner det i lungorna. Och luftrörskatarr, lunginflammation och andra grejer har denna familjen haft nog av tycker jag!
Han har fått det från sin pappa. Klenisar :)

Iallafall får vi hoppas att han är bättre imorgon med tanke på all tid jag har lagt på att raka ben, armhålor och annat. Eftersom jag inte ens minns när jag rakade benen senast hade jag väl sugit upp hela bassängen enbart med håret på tårna.


Numera helt fria från hår.



Hildedalsfruarna

Japp, dom desperata husfruarna i Hildedal har haft träff. Egentligen för att kolla på Grey's anatomy men så blir det sällan. Jättemysigt att träffas, skvallra och komma bort från sömntankarna och sjuka barn med mera.

Plus att det är en jättebra anledning att fiiiika!



Såna hära goda bullar blev det idag.



Åååhhhhh!

P.g.a ej sovande bebis missade jag ju i stort sett HELA Desperate housewives. Vad hände egentligen med Tom? Måste kolla med någon som såg.

Och what is the deal med att E vägrar somna? Är det bara för att jag nyss fått koll på hur jag lägger ner henne och nu måste hon helt enkelt hålla sig vaken i åtta timmar för att kunna jäklas?
Jag är SÅÅÅ trött på att vara ensam på kvällarna så det finns inte.

G måste märka det för han är ju inte sann när han ska lägga sig. Trots att vi varit ute och lekt, sprungit hoppat i skogen och i lövhögar så somnar han inte förrän han sprungit upp och ner minst 45 gånger alternativt en timma. Fram och tillbaka med ledsen bebis i famnen som säkert bara vill äta men kan ju inte sätta mig ner för då kommer han inte i säng för han freaking lyssnar ju inte!

Internationella miniTaliban-dagen/veckan/månaden får ta slut snart!

Slut på gnällinlägg.

Sist ikväll...

... får bli ett statement; jag är grymt imponerad av min man! Han har gått från att ha tummen mitt i handen till en handy man som bygger staket (med lite hjälp) och trähyllor till mina krukor själv, på kort tid.
Och säger saker som, nu citerar jag; "Nu vill jag flytta till villa hjärtat".

Sånt gillar vi :)

 

Good work darling!


Äntligen kväll...

Har haft en riktig pisskväll idag. Ska inte tråka ut er med detaljer om sömnvanor och psykbryt men är glad över att det är dags att sova nu. Förhoppningsvis.

Men har insett en annan sak, jag är redan trött på att vara brunett! Det ÄR roligare att vara blond! Vill ju vara det alltid, innerst inne vet jag ju det men ändå ska jag bort till hårfärgningshyllan i butiken och pilla!
Ska kolla med min Annas kompis om hon kan rädda mig. SÅ pinsamt att gå till frisören och stå sitt kast :)



Bättre begagnad blondin.

Handpenning betald!

Nu är det klart att vi åker nästa vår/sommar till Kreta! Tjoho, ska bli så gött! Ett all inclusivehotell nära Platanias, åker med grekkompisarna :)
Längtar efter minuten vi har landat där. Vill inte ens tänka på flygresan... Men men, har ju två barn att ta hand om under tiden så min flygrädsla blir väl det sista jag tänker på kanske!

Blue Village – Atlantica Creta Paradise
Blue Village – Atlantica Creta Paradise

Inte så dumt, tycker jag. Bilder från Fritidsresor.

Family living

Gillar verkligen denna tidning, älskar att kolla hur det ser ut hemma hos andra, smarta lösningar och små detaljer som man skulle kunna ha hemma... Förverkligar inte något av det jag ser, men sparar mig till vårat framtida hus. Som vi ska bygga själva precis som vi vill ha det, MINST 150 kvm och som ligger vid havet. Efter den stora lottovinsten då, såklart.

Våran lägenhet är tråååkig. Som mäklaren som värderade vår lägenhet sa, "inget illa menat men det ser precis ut som ett möbelmagasin". Kommersiellt, liksom. Men i våran villa, då jäklar!



Lite mer familjeanpassad inredning, inte BARA snygga/ömtåliga/svindyra prylar!

Härlig lördag

Underbart väder idag! Tyvärr är D i hans föräldrars lägenhet hela dagen och tapetserar och när han kommer hem ska han ut så det blir inget familjemys idag. Det är så grymt att ha honom hemma varje torsdag och fredag nuförtiden! Inte roligt alls att vara ensam på kvällarna, även om man kan vara ute och leka eller vad som helst är det ganska tufft med två nattningar, den ena skriker och den andra skriker och till slut skriker man själv också, haha. Speciellt nu är det inte kul på kvällarna att en viss fröken inte går att lägga ner i sin säng! Igår somnade hon 23.40... Men det var ju iof fredag.
Det är väl så att har man vant sig vid något är det jobbigt när det ändras, även om det skulle kunna vara mycket värre!
Stackars G har det inte lätt nu heller. Svår separationsångest/svartsjuka gäller här på nätterna nu skulle jag tro... Han vaknar jätteledsen och skriker efter mamma. Pappa duger inte alltid lika bra :(
Men det går nog över snart.

Nog med barnsnack!
Är sugen på att gå ut och inviga min vinterjacka men D sa att det skulle vara lite pinsamt så jag får väl vänta på minusgraderna...
Ska iallafall ta en promenad i solen sen, är sjukt sugen på shopping! Men får nog hålla mig, alla tre delarna av lånet ska betalas denna månad och så jackan och resan... Jaja. Man får väl leva lite medans man lever.

Gårdagen spenderades hos T & J, massa god mat och mys med Idol! J tog en massa bra bilder med henne kamera som jag väntar på. Det är kul att för EN GÅNGS SKULL ha bilder som man själv är med på och som inte är av slaget "kan du snälla ta en bild på mig och nåt av barnen nån gång iförd mina sunkigaste mjukisbrallor" som det ju alltid blir när man inte har en foto/kameraintresserad man.



Vill ingen ta en bild på oss får jag väl göra det själv.



Klockrent

Även om man tänker sig bebistiden i ett rosa skimmer med mys och perfektion så är ju faktiskt verkligheten oftare så här... Men det har sin charm också. Eller nåt.



Såg den hos Stina.



... och lilleman också.

WARP K BURNHAM DARK YELLOW
Dessa slank med till G också, tycker dom är jättesnygga! Helfodrade med den här goa pälsen. Perfekta höst/vårskor!

Redo för vintern

Äntligen har jag hittat min drömjacka! Var ute efter en Peakjacka redan förra vintern men var för sent ute. Men igår, samma dag som dom kom till butiken hittade jag den sista i min storlek! Ödet, tänkte jag och styrde kosan mot kassan.

Tänk att jag för första gången ska slippa frysa på vintern! Ingen mer skinnjacka i januari, eller vad säger ni? :)

PEAK PERFORMANCE W HIPE PARKA II BLACK

Grey is back!

Sitter invirad i nya favoritfilten från Chilli. Nyss haft Linda på besök (våra Grey's-kvällar är tillbaka!) och har preciiiis lagt lillan, har stora problem med att lägga henne nu. Hon stensover i famnen men skriker så fort man lägger ner henne. Men tjugofemte gången gillt, eller hur var det?

Trött som en bäver, men måste vänta tills hon sover djupt, vågar inte riskera att väcka henne. Vrida klockan ett år framåt, någon?

Tar tag i dessa tråkinlägg när jag blir lite piggare. Förhoppningsvis imorgon!



Att dom små liven inte kan förstå hur bra dom har det?



Mina två terrorister



Massa kärlek.

Panidis law?

Det finns en regel, som lite liknar Murphys lag, ni vet Lagen om alltings jävlighet?
Den regeln är säg eller skriv eller för Guds skull TÄNK inte ens på något som för stunden går bra för då ändras det åt motsatt håll DIREKT!
Den funkar alltid på mig. Kanske bara är ming det är fel på? Spelar egentligen ingen roll vad det gäller, men ofta när jag tänker i huvudet "oj vad bra det gick gick att eller NEJNEJNEJ BINGO IGEN" tänker jag till mig själv i huvudet innan jag har hunnit tänka klart tanken för då är det kööört!


Det är helt sjukt att man inte ens kan yppa ett litet ord om att det gick bra att lägga E för en gångs skull igår. Idag har hon varit uppe i många timmar och ändå har jag lagt henne sjuttioelva gånger och varit inne och vaggat minst lika mycket.



Trött halvgrek.


Måndagsupdate

Sitter som en klubbad säl i soffan efter att fått båda barnen att somna. Brukar ha svårt att lägga E men idag gick det efter lite vaggande med "tassarna" på sängen!

Helgen var som jag förutsåg ganska packad, haft fullt upp minst sagt. Staket - check. Bokat resa - check. Umgåtts med vänner och familj - check. Hmm det låter ju inte så farligt, men två barn på det så...

Har tyvärr börjat med ett nygammalt ha-begär. Marabou Yoghurt&Raspberry... Så god att det är OMÖJLIGT att ha den hemma! Min mage kommer aldrig att återgå till det normala.




RSS 2.0